Ook broertje Mitchell Donald langer bij AZ

30 mei 2012, 17:28

In het kielzog van Milan Hoek heeft ook Joël Donald woensdag zijn contract bij AZ verlengd. De 16-jarige aanvaller, die al vijf jaar deel uitmaakt van de Alkmaarse jeugdopleiding, ligt nu tot medio 2015 vast in het AFAS Stadion.

“We zijn uiterst tevreden dat we één van de grootste talenten uit onze eigen jeugdopleiding hebben kunnen contracteren”, zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart op AZ.nl. “Joël is een zeer doelgerichte spits, die al voor meerdere jeugdelftallen van Nederland heeft gespeeld. Afgelopen seizoen is hij vervroegd doorgeschoven naar AZ Onder 17. Joël heeft ontzettend veel potentie.”

“Ik ben een doelgerichte spits”, vult Donald aan over zichzelf. “Maar ik ben ook een meevoetballende aanvaller, die het team beter laat voetballen. Een assist vind ik ook goed, zolang er maar gescoord wordt. Ja, ik pas wel in de visie van AZ. Mijn doel voor de komende jaren is om bij het Nederlands elftal te blijven. Daarnaast wil ik het liefst zo snel mogelijk het eerste elftal van AZ bereiken. Het is nog wel ver weg, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.”

Hij is het broertje van Mitchell Donald, actief bij Roda JC Kerkrade. “Mijn broer is een absoluut voorbeeld. Vroeger moest ik als baby al mee naar zijn wedstrijden bij Ajax. Toen kon ik goed kijken hoe hij het deed. Door hem en mijn ouders is mijn liefde voor voetbal ontstaan. Ja, ik maak alleen iets meer doelpunten dan Mitchell, haha.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen