Ronaldinho vertrekt bij Flamengo

31 mei 2012, 23:23

De wegen van Flamengo en Ronaldinho scheiden. De baltovenaar, die eerder op donderdag al op non-actief was gezet door de Braziliaanse club, heeft via de rechtbank een vertrek afgedwongen.

De voormalige aanvaller van Barcelona en AC Milan verliet zaterdag tegen Internacional onder een striemend fluitconcert het veld, nadat een fout van hem de gelijkmaker (3-3) had ingeleid. Vervolgens kreeg hij toestemming om zijn zieke moeder te bezoeken, maar verscheen hij woensdag niet op training en miste de vlucht naar Teresina, waar Flamengo een oefenduel had gepland. Daarop besloot de Braziliaanse club de sterkhouder te schorsen.

Ronaldinho lijkt niet meer terug te keren bij de club, aangezien hij van de rechter zijn contract bij Flamengo mag verscheuren. De Braziliaan claimt nog ruim zestien miljoen euro aan achterstallige inkomsten tegoed te hebben van zijn werkgever en werd daarin in het gelijk gesteld door de rechtbank. De verwachting is dat de Braziliaanse voetbalbond de beslissing van de rechter overneemt.

Ronaldinho staat sinds 2011 onder contract bij Flamengo. Destijds kwam hij voor drie miljoen euro over van AC Milan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen