Mulder: "Dit seizoen was alles anders"

1 juni 2012, 11:07

Hij was één van de meest opvallende namen in de eerste voorselectie van Oranje voor het EK: Erwin Mulder. De doelman heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot een vaste waarde onder de lat bij Feyenoord en dat is zijn spel ten goede gekomen, zegt hij.

"De afgelopen jaren voelde ik me niet zeker van mijn plaats bij Feyenoord. Wat gebeurt er als ik een fout maak? Word ik gewisseld? Kom ik op de tribune terecht? Dat keept niet lekker, maakt onzeker", zegt de keeper (23) in Feyenoord Magazine.

"Dit seizoen was alles anders voor me. In grote lijnen ben ik tevreden over mijn spel. In het begin heb ik een aantal slippertjes gehad, zoals tijdens die 6-0 bij Groningen. Natuurlijk heb ik na die wedstrijd op mijn donder gehad, maar de trainer liet me wel staan. Dat vertrouwen heeft zich uitbetaald. In de tweede seizoenshelft heb ik het laten zien, al ben ik er nog lang niet. Maar voor het eerst in mijn carrière voel ik mij wel de onbetwiste eerste keeper van Feyenoord. Dit doel is dus bereikt. Nu moet ik de nummer één blijven. Dat zal minstens zo moeilijk worden. Maar het gaat me lukken."

Dat hij vorige maand een uitnodiging kreeg voor Oranje, was voor Mulder de kers op de taart. "Ik was verbaasd toen de uitnodiging kwam, had er geen moment aan gedacht. Trainen met de beste spelers van Nederland: ik zie het als de bevestiging dat ik op de goede weg ben. Hopelijk ligt er nog veel meer moois in het verschiet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen