Noord-Ierse bondscoach eist discipline in ArenA

2 juni 2012, 13:55   Bijgewerkt: 2 juni 2012, 14:01

Oranje zwaait vanavond af met de oefeninterland tegen Noord-Ierland in de Amsterdam Arena. Hoewel de nummer honderd van de FIFA-ranking zich niet heeft geplaatst voor het EK, neemt bondscoach Michael O'Neill de vriendschappelijke wedstrijd toch uiterst serieus.

"We benaderen het oefenduel met Oranje als een kwalificatiewedstrijd", stelt de keuzeheer in de Belfast Telegraph. De Noord-Ieren kampen met een waslijst aan blessures. Zo is de sterspeler van de ploeg, Manchester United-verdediger Johnny Evans, niet van de partij.

O'Neill beseft dat winst tegen het Nederlands elftal er hoogstwaarschijnlijk niet in zit. "De Nederlandse ploeg is waarschijnlijk beter dan wij, maar de ervaringen die we zaterdagavond op doen kunnen we in de WK-kwalificatieduels met Rusland en Portugal gebruiken."

Of de Noord-Ierse selectie de wedstrijd net zo serieus neemt als O'Neill is nog maar de vraag. "Het is voor ons een beetje rare tijd om nu tegen Nederland aan te treden", laat aanvaller Andy Little in De Telegraaf weten. "We doen al een paar weken niets meer. We hebben van onze club een schemaatje meegekregen om fit te blijven. Het wordt een zware avond..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen