Oranje traint met Mathijsen, Heitinga op de fiets

5 juni 2012 – Een kwartiertje eerder dan gepland is Oranje begonnen aan de eerste training in het Reymana Stadion, de thuishaven van de Poolse topclub Wisla Krakow. Rond 10.45 uur kwamen de 23 spelers uit de selectie van bondscoach Bert van Marwijk het veld op. Onder hen ook Joris Mathijsen, die herstellende is van een hamstringblessure. Alleen John Heitinga bleef aan de kant, hij zat naast het veld op een fiets.

Heitinga hield zijn sessie op de hometrainer beperkt tot een klein half uurtje. Joris Mathijsen werkte intussen gewoon de oefeningen met de rest van de groep af. Hij haakte na ruim 45 minuten af en ging daarna voor zichzelf trainen, maar lijkt prima op schema te liggen voor de eerste EK-wedstrijd tegen Denemarken, zaterdag. Ook voor Heitinga is dat duel niet in gevaar, hij kreeg vandaag enkel uit voorzorg wat rust.

Oranje trainde onder perfecte omstandigheden. Het veld in het Stadion Miejski im. Henryka Reymana, zoals het bouwwerk dat wat doet denken aan het PSV-stadion voluit heet, lag er perfect bij en het weertje was, ondanks lichte regen, ook ideaal.

In het stadion waren alleen journalisten welkom. Morgen (woensdag) kunnen ook supporters een kijkje nemen, al zijn de kaartjes daarvoor al volledig uitverkocht.

Vandaag om 18.00 uur traint Oranje nogmaals, maar dan achter gesloten deuren.

Oranje

gerelateerd