Heitinga: "Niets aan de hand, kan gewoon spelen"

5 juni 2012 – John Heitinga was dinsdagochtend in Krakow de enige Oranje-international die zijn voetbalschoenen niet aan hoefde te trekken. De centrale verdediger zat, terwijl zijn teamgenoten een lichte training afwerkten, een half uurtje op een hometrainer aan de rand van het veld. Na dat halve uurtje zocht Heitinga de dug-out op. Maar niemand hoeft zich zorgen te maken over hem, zei hij na afloop tegen FCUpdate.nl.

“Ik heb nergens last van, hoor”, zei Heitinga. “Vanavond trainen we nog een keer, dan doe ik gewoon mee. Maar het is een lang seizoen geweest, soms is het goed om even een beetje rustig aan te doen. Dit was daarvoor een mooie gelegenheid.”

Positief voor Oranje was dat Joris Mathijsen wel weer met de groep meedeed. Hij trainde een minuut of 45 voluit mee, daarna werkte hij wat individuele loopoefeningen af. “Goed om te zien, mooi voor Joris”, aldus Heitinga, de vaste partner van Mathijsen centraal achterin bij Oranje. “Het lijkt er op dat hij Denemarken gaat halen, ja.”

De wedstrijd tegen Denemarken is over vier dagen. Daarna wachten de krakers tegen Duitsland en Portugal, maar Heitinga benadrukt dat alleen het duel met de Denen nu telt. “We zijn op dit moment alleen met die eerste wedstrijd bezig. We moeten het toernooi goed starten en daarvoor moeten we winnen van Denemarken.” Twee jaar geleden, op het WK, won Oranje met 2-0 van de Denen. Dat duel zat lang op slot, tot Simon Poulsen in eigen doel schoot. “Maar wij waren die wedstrijd wel de betere ploeg. Hopelijk is dat zaterdag ook zo, maar gemakkelijk zal het zeker niet worden.”

Oranje

gerelateerd