EK-weblog: op het veldje is De Jong gewoon Nigel

5 juni 2012, 19:50   Bijgewerkt: 6 juni 2012, 07:42

“Ja! Nou! Shoooot! Ahhhhhh.” Nigel de Jong ging er in op alsof zijn leven er vanaf hing, toen hij op het net geopende Orange Cruyff Court een jongetje van een jaar of elf met een simpel passje alleen voor de keeper gezet had. Toen de jonge Pool de bal mis trapte en de kans verloren ging, stortte middenvelder van Man City ter aarde.

Bovengenoemde speelde zich af in Bronowice, een wijk in Krakow waar Oranje een kunstgrasveldje schonk aan de lokale bevolking. Voor de opening van het veld kwam de hele Oranje-selectie, die het terrein betaald had, opdraven. Voor velen misschien een verplicht nummer, maar sommige internationals zagen er de lol wel van in.

Wie goed oplette, zag ook dat met de sfeer in de Oranje-selectie ondanks alles wel goed zit. Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie stonden naast elkaar en toen Van Persie het eerste partijtje meedeed en Huntelaar niet, maakte de aanvaller van Schalke 04 na een paar seconden met zijn handen het 'wissel'-gebaar naar zijn concurrent voor de spitspositie in Oranje. Ook galmde er een 'lekker hoor, Dirk' en een bulderende lach over het veld toen Kuyt na een mislukte actie de bal verloor aan een Pools meisje van een jaar of elf. En stak Van Persie de draak met perschef Kees Jansma, door na iedere zin van diens speech enthousiast te applaudisseren.

Cruyff Court

Cruyff Court

De Jong, de keiharde nietsontziende voetballer, was op dat veldje van Johana Cruyffa, zoals Johan Cruijff in Polen blijkbaar heet, weer gewoon Nigel. Een kerel die veel lol beleeft aan een potje voetballen op een trapveldje en kan genieten van samenspel met een Pools jongetje. Voetballende wereldsterren die zich even kind voelen: dat is, in aanloop naar zo'n miljoenenevenement als het EK, ook wel eens verfrissend.

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen