Oekraïense bondscoach: "Moe, maar voldaan"

12 juni 2012, 08:31

Andriy Shevchenko bracht Oekraïne maandagavond in vervoering door eigenhandig een 0-1-achterstand om te buigen in een 2-1 zege. Bondscoach Oleg Blokhin was na afloop verguld over de prestatie van de 35-jarige veteraan, die zijn loopbaan rekte om aan het EK in eigen land te kunnen deelnemen. 

"Andriy geloofde me niet toen ik hem vertelde dat ik een droom had gehad waarin hij twee keer scoorde", liet Blokhin zich op de persconferenite ontvallen. "We waren de betere ploeg in de eerste helft, met uitzondering van de kans van Zlatan Ibrahimovic. Zweden speelde voor een gelijkspel denk ik, ze probeerden op de counter te spelen met Ibrahimovic."

De Oekraïense keuzeheer erkende dat hij peentjes had zitten zweten op de bank in de laatste minuten. "We speelden niet goed in de slotfase, stonden onder grote druk om het resultaat vast te houden. Het is echt moeilijk om met zulke zenuwen te spelen. Zweden is een goed team. We wisten alles van die ploeg, toch was het nog een moeilijke wedstrijd. Het is een sterke tegenstander voor de andere teams in onze groep. We hebben nog twee wedstrijden te gaan, maar dit resultaat brengt ons in een goede positie."

"Ik heb nu maar één wens. Terug naar onze basis gaan en rusten. Iedereen is erg nog moe. We hebben nog niet nagedacht over het duel met Frankrijk", aldus Blokhin.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen