Amoah: "Ik ben Amoah, en Dost is Dost"

13 juni 2012, 18:56

Matthew Amoah keert na een eenjarig Turks avontuur alweer terug in de Eredivisie. De 31-jarige aanvaller, die overkomt van Mersin Idman Yurdu, zette woensdag zijn krabbel onder een contract bij SC Heerenveen. De Ghanees is blij om terug te zijn in Nederland.

"Het Nederlandse voetbal past goed bij mij. Ik ben heel blij dat ik voor sc Heerenveen ga spelen. Heerenveen is een mooie club, en speelt altijd in de subtop. Bovendien haalt de ploeg vaak Europees voetbal. Als je het vergelijkt met mijn vorige club NAC, is sc Heerenveen veel groter. Ik ga er van genieten", laat de spits op de website van de Friezen weten.

Amoah beseft dat hij bij zijn nieuwe club te maken krijgt met de erfenis van Bas Dost, die naar VfL Wolfsburg verkast. "Ja, tuurlijk ken ik Bas Dost. Ik heb de Eredivisie goed in de gaten gehouden vanuit Turkije. Mooi dat hij topscorer is geworden, maar ik ga mezelf niet vergelijken met hem. Ik ben Amoah, en Dost is Dost. Ik ga gewoon mijn best doen, en dan zien we wel hoe het loopt.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen