Stevens twijfelt aan spelopvatting Oranje

15 juni 2012, 08:48

Huub Stevens is niet verrast door de nederlaag van Oranje tegen Duitsland (2-1). De oefenmeester van Schalke 04, die het verlies naar eigen zeggen had zien aankomen, is niet onder de indruk van het huidige Nederlands elftal.

"Ik ben niet geschrokken, want ik had dit wel voorspeld", meldt de oefenmeester in het Algemeen Dagblad. "Op het WK heeft Oranje met deze ploeg fantastisch gepresteerd, maar we zijn inmiddels twee jaar verder. Ik denk dat iedereen eens in de spiegel moet kijken. Een aantal spelers mist de vorm. Er zijn zoveel dingen die niet goed lopen. Ik denk niet dat Duitsland op honderd procent gespeeld heeft. Dat ligt natuurlijk voor een groot deel aan onszelf."

Stevens hekelt de kwaliteiten van de verdediging en het defensieve blok Nigel de Jong/Mark van Bommel. "Wij denken altijd maar dat het goed is om naar voren te spelen. Maar dan moet je achterin je zaken op orde hebben. Dat heeft Nederland niet voor elkaar. De onderlinge afstanden zijn te groot. Duitsland speelt ook met twee verdedigende middenvelders, maar die sluiten veel sneller aan en hebben ook in balbezit veel kwaliteit. Kijk eens naar het tempo waarin Khedira en Schweinsteiger omschakelen. Dat ligt vele malen hoger dan bij Nederland."

De oud-coach van PSV mist de eenheid bij Oranje. "Er staat bij Nederland niet echt een team op het veld. De één denkt zo, de ander zo. Tegen Denemarken was het ook al niet goed. Ik weet niet of dat met onze spelopvatting te maken heeft. Op dit EK zit het vooral in de uitvoering."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen