"Shevchenko is een medisch wonder"

15 juni 2012, 10:47

Er bestond voor aanvang van het EK grote twijfel of Andriy Shevchenko op 35-jarige leeftijd nog wel van waarde zou kunnen zijn voor Oekraïne. De veteraan, die zijn loopbaan rekte om uit te kunnen komen op het eindtoernooi in eigen land, snoerde de criticasters de mond door de Oekraïeners in het openingsduel met twee treffers langs Zweden te gidsen.

De Belgische bondsarts Chris Van Crombrugge volgt de verrichtingen van Shevchenko met verbazing. "Hooguit vijf procent van de 35-jarige sporters is hiertoe in staat. Shevchenko is een klein medisch mirakel", laat hij weten in Gazet van Antwerpen. "Hiervoor heb je een heel verzorgd lichaam nodig. Bij topsporters loopt de sprintkracht na hun 32ste immers fel terug, slijt het kraakbeen vlugger en raken de spiervezels minder elastisch. Om maar te zwijgen over het hart dat op die leeftijd sneller vermoeid raakt en trager recupereert."

Toch denkt Van Crombrugge dat de voormalig spits van AC Milan vanavond tegen Frankrijk ook in staat zal zijn om te kunnen schitteren. "Als hij de drie regels heeft opgevolgd. Eén: een ijsbad na de training voor de doorbloeding van de benen. Twee: voldoende inname van sportdranken en recuperatiedranken met eiwitten. En drie: voldoende rusten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen