Tsjechië dompelt gastland Polen in rouw

16 juni 2012, 22:38   Bijgewerkt: 16 juni 2012, 23:31

Voor Polen is het doek gevallen op het EK. Het gastland had zaterdag in de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale, maar ging met 1-0 onderuit. Petr Jiracek tekende in de tweede helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd en schoot Tsjechië daarmee als groepswinnaar van poule A naar de laatste acht.

De keuzeheer besloot PSV-doelman Przemyslaw Tyton opnieuw aan de aftrap te laten verschijnen, waardoor de van een schorsing teruggekeerde Wojciech Szczesny op de bank moest plaatsnemen. De hoop op een goede afloop nam toe bij het gastland, nadat kort voor het begin van het duel duidelijk was geworden dat de Tsjechen niet aan zouden treden met Tomas Rosicky. De middenvelder van Arsenal ontbrak vanwege een blessure, wat de creativiteit van de formatie van bondscoach Michal Bilek niet ten goede kwam.

De Tsjechen kon zich maar moeilijk onder de druk vandaan worstelen en waren zichtbaar onthand zonder de ingevingen van Rosicky. Toch kreeg de formatie van Bilek een grote mogelijkheid, nadat Theodor Gebre Selassie aan de rechterkant was doorgekomen. De verdediger, die zo goed als rond is met Werder Bremen, bereikte Vaclav Piler in het zestienmetergebied, maar de middenvelder maaide half over de bal heen.

Nadat Tyton zijn land op knappe wijze nog in de race had gehouden door een kopbal van dichtbij van Tomas Sivok te keren, dompelde Jiracek de Poolse natie twintig minuten voor tijd alsnog in rouw. Na een fout op het middenveld kapte de speler van VfL Wolfsburg Marcin Wasilewski uit en schoof de bal onder de PSV-goalie door. Polen probeerde het nog wel in de slotfase, maar wist geen wonder meer te verrichten. De gastheer zal nu met lede ogen moeten aanzien dat andere landen het EK-feestje voortzetten in Polen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen