Bilek: "Ronaldo niet enige gevaarlijke speler"

20 juni 2012, 21:43   Bijgewerkt: 20 juni 2012, 23:17

Donderdag begint de knock-outfase van Euro 2012. Tsjechië trapt af tegen Portugal. Oftewel het Tsjechisch collectief tegen het individu Cristiano Ronaldo, schrijven diverse media. Michal Bilek, bondscoach van de Tsjechen, is het daar niet mee eens.

“Ronaldo is niet de enige gevaarlijke speler van Portugal, ze hebben bijvoorbeeld ook Nani en Helder Postiga. Dus we bereiden ons niet alleen voor op hem, maar op het hele Portugese team”, zegt Bilek. “We concentreren ons op ons eigen spel. We weten dat Portugal veel uitstekende spelers op het middenveld en in de aanval heeft. Daarom zullen we iets defensiever gaan spelen.”

Theodor Gebre Selassie wordt waarschijnlijk de directe tegenstander van Ronaldo. “Theo is bezig aan een goed EK”, vindt Bilek. “Je moet uitzonderlijk spelen om Ronaldo te kunnen verdedigen. Maar Theo is niet onze enige verdediger. Onze hele achterste linie moet gesloten blijven om Ronaldo geen ruimte te geven. Want als hij eenmaal op stoom is, is hij niet meer af te stoppen.”

Het is nog twijfelachtig of Tsjechië kan beschikken over de belangrijke Tomas Rosicky. Hij kampt met de naweeën van een achillespeesblessure. “Ik heb vandaag getraind, maar we zullen zien of ik morgen in de basis start. We moeten afwachten hoe mijn achillespees reageert op de training van vandaag”, vertelt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen