Eriksson: "Walcott is een grote gok"

8 mei 2006, 17:40

Stel je voor: Marco van Basten maakt komende maandag zijn selectie bekend is er zit een speler bij die al een half jaar geen serieuze wedstrijd gespeeld heeft. Deze speler zou bovendien nog geen enkele A-interland gespeeld hebben. In dat geval zou de Nederlandse voetbalwereld ongetwijfeld ontploffen. 

In Engeland is deze situatie een feit. Bondscoach Eriksson zorgde voor een schokgolf door Theo Walcott in zijn selectie voor het WK op te nemen. De tiener stapte in de winterstop over van Southampton naar Arsenal, maar kwam in Londen nog niet aan spelen toe. Manager Wenger vond hem nog niet klaar voor het grote werk, maar Eriksson denkt hier anders over.

"Natuurlijk is dit een grote gok", zegt Eriksson over zijn beslissing om debutant Walcott mee te nemen naar Duitsland. "Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit niet logisch vinden, maar soms moet je als trainer afgaan op je gevoel. Mijn gevoel geeft de voorkeur aan Theo. Hij is snel, talentvol en ik heb veel vertrouwen in hem", aldus de Zweedse oefenmeester.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen