Moutinho: "Ambitie is nu om EK te winnen"

22 juni 2012, 08:25

Als eerste land is Portugal zeker van een plaats in de halve finale van dit EK. En als het aan de Portugezen ligt, blijft het daar niet bij. Het land wil in Polen en Oekraïne voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen worden, stelt João Moutinho.

"Nu we de halve finale gehaald hebben, is onze ambitie om het toernooi te winnen", zegt de middenvelder op de website van de UEFA. "Na deze kwartfinale hebben we een aantal dagen de tijd om te herstellen. We willen al onze energie gebruiken om opnieuw de finale te halen, dat zou heel belangrijk zijn voor ons en voor het land."

Over het spel van zijn ploeg tegen Tsjechië (1-0) is Moutinho dik tevreden. "Tsjechië speelde op de counter en hoopte te kunnen profiteren van onze foutjes. We hebben echter heel geconcentreerd gespeeld, niets weggegeven en zelf kansen gecreëerd."

Portugal haalde één keer eerder de finale van een Europees kampioenschap. Toen, in 2004, verloor het land de eindstrijd voor eigen publiek van Griekenland. Om nu de finale te halen moet Portugal in de halve eindstrijd afrekenen met Spanje of Frankrijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen