PSV'er Jörgensen: "Advocaat spreekt me aan"

30 juni 2012, 10:45

Mathias Jörgensen kan niet wachten om met PSV aan het nieuwe seizoen te beginnen. De verdediger, die werd overgenomen van het Deense FC Kopenhagen, wil zich zo snel mogelijk aanpassen aan de 'Nederlandse school'.

"Dat is essentieel voor het veroveren van een basisplaats", verduidelijkt 'Zanka', zoals zijn voetbalnaam luidt, in Voetbal International. "Wat trainer Dick Advocaat precies wil is mij natuurlijk nog niet duidelijk, maar wat ik op het EK bij de Russen zag sprak me heel erg aan. Hij liet ze aanvallend spelen, met veel beweging. Dat is mijn voetbal."

"Om een snelle aanpassing mogelijk te maken is de taal leren van groot belang", vervolgt Jörgensen. "Op het veld is communicatie extreem belangrijk. Ik verwacht geen enkel probleem, wat dat betreft. Ik heb al een klein beetje aan zelfstudie gedaan en eis van mezelf dat ik binnen zes maanden vloeiend Nederlands spreek. Ik heb een talenknobbel en Nederlands lijkt me voor een Deen niet de moeilijkste taal om te leren."

De mandekker heeft zich al grondig verdiept in zijn nieuwe werkgever. "Ik heb met enige regelmaat een uurtje vrijgemaakt om informatie over PSV op internet te lezen. Vanaf de jaren negentig tot heden heeft de club weinig geheimen meer voor mij. Ik weet dat dit overwegend zeer succesvolle jaren zijn geweest. Dat PSV in 1988 de Europa Cup I heeft gewonnen weet ik natuurlijk ook, maar wat er daarvóór allemaal heeft plaatsgevonden, dat moet ik nog ontdekken. Ik ben geboren in 1990, hè."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen