CL: Salzburg blameert zich, Adelaar wint

17 juli 2012, 23:10

Red Bull Salzburg heeft een beschamende nederlaag geleden in de tweede voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Roger Schmidt ging dinsdagavond op bezoek bij het Luxemburgse F91 Dudelange met 1-0 onderuit.

Nadat beide ploegen in de eerste helft niet tot scoren wisten te komen, velde Aurelien Joachim de Oostenrijkse topclub in de 75e minuut met een rake inzet. Bij Salzburg deed David Mendes da Silva negentig minuten mee. Oud-Ajacied Rasmus Lindgren viel een kwartier voor tijd in. De Oostenrijkers eindigden het duel met tien man, nadat Jonathan in de slotminuut zijn tweede gele kaart kreeg. Volgende week staat de return op het programma.

Trainer Frans Adelaar verschafte zich met MSK Zilina een goede uitgangspositie om de derde voorronde te bereiken. De Slowaakse kampioen won met 1-0 van het Israëlische Hapoel Ironi Kiryat Shmon, dankzij een treffer van Jozef Piacek in de 82e minuut. Voor de Nederlandse doelman André Krul lijkt juist het doek te vallen in de kwalifcaties van het kampioenenbal. De keeper van het Cypriotische Valletta FC moest vier keer vissen tegen Partizan Belgrado: 1-4.

FC Basel, dat vorig seizoen nog Manchester United uitschakelde in de groepsfase van de CL, zegevierde op bezoek bij Flora Tallinn met 0-2. Mika Väyrinen (ex-SC Heerenveen) haalde met HJK Helsinki uit tegen het IJslandse KR Reykjavik: 7-0. De return is daardoor slechts een formaliteit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen