FC Twente krijgt Finse koploper niet klein

19 juli 2012, 21:33   Bijgewerkt: 19 juli 2012, 21:45

FC Twente moet volgende week flink aan de bak om een blamerende uitschakeling in de Europa League te voorkomen. Voor eigen publiek kwam de ploeg uit Enschede donderdag niet verder dan 1-1 tegen Inter Turku, de koploper van de Finse competitie.

Uitgerekend een Nederlander deed FC Twente pijn. Pim Bouwman, gewogen en te licht bevonden bij NAC Breda, zette de Tukkers in de eigen Grolsch Veste voor rust op achterstand. De middenvelder van Inter Turku deed dat op bijzonder fraaie wijze, namelijk door de bal vanaf een meter of 25 in de kruising achter Mihaylov te schieten.

Die goal van Bouwman was tegen de verhouding in, want Twente was de betere ploeg. Maar de Tukkers speelden niet overtuigend genoeg om het overwicht om te zetten in kansen of doelpunten. Dusan Tadic kopte na rust op aangeven van Roberto Rosales nog wel de gelijkmaker binnen, maar verder kwam de ploeg van coach McClaren niet.

Door het 1-1 gelijkspel weet FC Twente dat het volgende week in Finland moet scoren om uitschakeling te voorkomen. Inter Turku, dat in de Finse competitie na zeventien duels fier bovenaan staat, heeft voor eigen publiek aan een 0-0 gelijkspel voldoende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen