FC Groningen in slotfase onderuit tegen Sunderland

22 juli 2012, 11:27

FC Groningen is vierde geworden in het toernooi om de Peace Cup. De ploeg van Robert Maaskant leek in Zuid-Korea Sunderland te verslaan in het duel om de derde plaats, maar moest twee goals incasseren in de laatste minuten. Een 2-1 voorsprong werd knullig weggegeven.

Na ongeveer een kwartier spelen zette Connor Wickham Sunderland op voorsprong. Lang konden de Engelsen niet genieten van de 1-0. Suk Hyun Jun maakte zijn rol als aanvoerder waar, door op een geweldige manier gelijk te maken. Hij nam een bal van De Leeuw op de borst aan, om het daarna met een omhaal af te maken. Sunderland-keeper Wilson zag er niet helemaal goed uit, maar daar zal Suk zich niet druk om maken.

Vlak voor rust zette Mitchell Schet Groningen knap op voorsprong. Na een individuele actie schoof hij de bal goed achter de keeper. In de tweede helft kwam Groningen nauwelijks meer in de problemen, tot de laatste minuten. Sunderland leek aanvallend te weinig in huis te hebben om het de ploeg van Robert Maaskant echt lastig te maken, tot Fraizer Campbell zich voor de goal van Luciano da Silva meldde. Hij scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker.

Zeefuik kreeg nog een enorme kans in de laatste minuut om de wedstrijd te beslissen in het voordeel van FC Groningen, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Alsof het nog niet genoeg was maakte Ryan Noble er in de extra tijd ook nog eens 2-3 van.

Later vandaag spelen Hamburger SV en het Zuid-Koreaanse Seongnam de finale van het toernooi.