Koeman: "Twente en PSV bij elkaar gekocht"

22 juli 2012, 22:46   Bijgewerkt: 22 juli 2012, 23:37

Waar Feyenoord al enkele jaren moet vertrouwen op de eigen jeugdopleiding, investeren PSV en FC Twente er flink op los. Ronald Koeman, trainer van de Rotterdammers, vindt dat maar niets.

“Bouwen aan een elftal is het leukste dat er is. Ajax en Feyenoord werden eerste en tweede in de Eredivisie met zelfopgeleide teams. FC Twente en PSV zijn bij elkaar gekochte elftallen”, zegt Koeman tegen Voetbal International.

Feyenoord raakt deze zomer met Karim El Ahmadi, John Guidetti en Otman Bakkal drie belangrijke spelers kwijt, maar Koeman sluit niet uit dat zijn team weer tweede wordt. “Als je reëel bent en je kijkt naar de begrotingen is het niet eerlijk te eisen dat we weer tweede worden, laat staan kampioen. Aan de andere kant: wat geeft het? Tweede, derde, vierde... Het gaat erom dat we niveau tonen, dat we weer die eenheid zijn. Dan sluit ik niet uit dat we het weer gaan flikken, hoor.”

{image-old[66612][right-half][]}Koeman: “Met een jong elftalletje tegen de verdrukking in iedereen verrassen, geeft een kick. Ook bij de spelers zelf. Mooi voorbeeld is Ajax-uit. Feyenoord had lang niet gepresteerd in De Arena. Voor die wedstrijd hebben wij de spelers gevraagd wat ze wilden? Winnen? Oké, zeiden wij als staf, maar dan moet je initiatief nemen, durven druk te zetten en daartoe ook de bereidheid hebben. Na die wedstrijd was iedereen overtuigd dat het wat kon worden. Spelers gingen elkaar gek maken. Wat nou vierde? Er zit meer in. Als we dat gevoel weer weten te creëren hoeft ook het nieuwe Feyenoord voor niemand bang te zijn. Voor een technische staf opnieuw een prachtig proces om vorm aan te geven.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen