Twente legt Hölscher (17) voor drie jaar vast

24 juli 2012, 10:31

FC Twente heeft de Duitser Tim Hölscher voor langere termijn aan zich verbonden. Beide partijen hebben een driejarig contract afgesloten, meldt de ploeg uit Enschede op haar website. De 17-jarige Hölscher speelt sinds 2008 in de jeugd van FC Twente.

Hölscher, afkomstig uit de jeugd van Schalke 04, trainde de afgelopen weken mee met de A-selectie van trainer Steve McClaren. Hij maakte tegen UE Santa Coloma, tot zijn eigen verrassing, zelfs al zijn officiële debuut in het eerste elftal. "Vorig seizoen ben ik het seizoen begonnen als speler van de B1 en aan het begin van deze zomer had ik verwacht dat ik bij Jong FC Twente zou trainen en de oefenwedstrijden zou spelen. Dat ik mee mocht trainen met de eerste selectie en wedstrijden speelde, verraste mij echt. Net als mijn officiële debuut in de uitwedstrijd tegen Santa Coloma", zegt de Duitser.

"Ik merk dat deze periode met het eerste elftal een heel bijzondere ervaring is waarvan ik heel veel kan leren als jonge voetballer. Als straks het seizoen begonnen is zal ik mijn wedstrijden bij Jong FC Twente spelen, maar hoop ik nog een paar keer in de week met het eerste mee te trainen", zegt de jonge middenvelder. "Ik ben heel blij met dit nieuwe contract en ik wil mij de komende jaren als voetballer verder ontwikkelen bij deze club."

Technisch manager Cees Lok van FC Twente denkt dat Hölscher een mooie toekomst voor zich heeft. "Tim is een zeer talentvolle middenvelder die zich afgelopen jaar sterk heeft ontwikkeld en graag bij FC Twente door wil groeien. Deze kans bieden wij hem."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen