Junker: "Belgisch voetbal in subtop Europa"

Ger
27 juli 2012, 11:59

Na zes seizoenen in Nederland koos Mads Junker deze zomer voor een avontuur in de Belgische competitie. De spits ziet zijn vertrek van Roda JC naar KV Mechelen allerminst als een degradatie.

"Ik merk al twee jaar dat het respect voor het Belgische voetbal in Nederland enorm toegenomen is", zegt Junker in de Gazet van Antwerpen. "Veel heeft te maken met de prestaties van sterren als Kompany, Hazard, Dembele, Vertonghen en Vermaelen. Die spelen niet meer in jullie competitie, maar het straalt wel op het hele Belgische voetbal af."

"Het is geen toeval dat nu zes, zeven Deense kandidaat-internationals in België zitten. De Belgische competitie gaat zich settelen als subtop in Europa. Ik denk nog altijd dat de top-drie van Nederland iets beter is dan de top-drie van België, maar in de subtop en middenmoot is geen verschil meer."

"In België komt er steeds meer voetbal bij. Dat zie ik bij Mechelen, waar Harm van Veldhoven hamert op technisch verzorgd spel. Voor mij is het een stap vooruit, ten opzichte van Roda", stelt de Deen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen