Ajax-talent Dijks breekt door: "Ik leef met de dag"

30 juli 2012, 11:05

Als de voortekenen niet bedriegen start Mitchel Dijks zondag in de basis bij Ajax in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Het 19-jarige talent werd deze zomer door coach Frank de Boer bij de A-selectie gehaald en maakt sindsdien een goede indruk. Zaterdag behoorde hij tot het basiselftal in het oefenduel met Southampton.

Dijks zelf wil niet vooruitlopen op zijn eventuele rol dit seizoen. "Wat ik weet is dat ik tot en met de wedstrijd tegen PSV bij de selectie blijf", zegt hij op de website van zijn club. "Of ik ook daarna bij de A-selectie blijf zien we dan wel weer. Ik leef met de dag."

De jonge verdediger geniet met volle teugen van zijn eerste ervaringen bij de A-selectie. "Ik zou eigenlijk bij Jong Ajax aansluiten voor dit seizoen. Eind juni belde de trainer (Frank de Boer, red.) met de vraag of ik zo snel mogelijk naar de club wilde komen. Toen de trainer belde lag ik trouwens nog in bed. Mijn moeder begon spontaan te gillen toe ze het nieuws hoorde. Ik heb snel mijn spullen gepakt en ben met 200 kilometer per uur naar Ajax gereden. Nou, oké, met iets lagere snelheid dan. Inmiddels zit ik 3,5e week bij het eerste. Ook de ervaringen tegen Southampton neem ik mooi weer mee."

"Nu geniet ik van elke dag die ik beleef. Weet je wat tot nu toe hét hoogtepunt was? Het kippenvel dat ik kreeg toen ik met een kind aan de hand het veld opliep voor de thuiswedstrijd tegen Celtic. In de ArenA. Onvergetelijk", aldus de 19-jarige linksback.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen