Van Gaal: "Geen verrassende namen bij Oranje"

30 juli 2012, 12:28   Bijgewerkt: 30 juli 2012, 12:33

Louis van Gaal gaat niet direct de bezem door de Oranje-selectie halen. De nieuwe bondscoach houdt voor zijn eerste voorselectie, die woensdag bekend wordt, voor een groot deel vast aan de groep die zijn voorganger Bert van Marwijk samenstelde.

"Er zitten geen verrassende namen tussen", zegt Van Gaal, die na het mislukte EK het stokje overneemt van Bert van Marwijk, bij RTV Rijnmond. "De bondscoach moet in mijn ogen de beste spelers van Nederland selecteren. Dat heeft Bert van Marwijk ook gedaan. Ik denk dat hij een goed inzicht heeft gehad in de Nederlandse voetbalwereld. Misschien komen er één of twee talenten bij, maar er vallen ook wat spelers af."

Van Gaal sluit echter niet uit dat de definitieve selectie voor zijn eerste oefenwedstrijd, over ruim twee weken tegen België, wél enkele wijzigingen bevat. "De definitieve selectie is een andere zaak. Ik heb in deze periode te maken met spelers die naar een andere club willen en amper spelen. Je hebt ook te maken met spelers die het goed doen, maar zij hebben niet tegen grote clubs gespeeld. Er zijn ook spelers die naar een nieuwe club zijn gegaan en zich waar moeten maken. Dat heeft aanpassing nodig. We spelen op 15 augustus al tegen België. Dat is een moeilijke zaak", vindt de coach.

Het complete interview van Van Gaal met Erica Terpstra van Rijnmond is hier te zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen