'Natuurlijke leider' Kwakman captain Groningen

30 juli 2012, 13:49

Kees Kwakman is komend seizoen de aanvoerder van FC Groningen. Dat heeft de nieuwe trainer Robert Maaskant dit weekend bepaald. In zijn ogen is de 29-jarige middenvelder de meest geschikte persoon om de aanvoerderband te dragen.

"In onze ogen is Kees een natuurlijke leider", zegt Maaskant op de officiële website van FC Groningen. "Hij heeft de senioriteit om de band te dragen en we hebben ook gekeken hoe er op zijn houding werd gereageerd door de rest van de groep."

Maaskant ziet dit als logische stap. "Kwakman is vanuit de Jupiler League naar de Eredivisie gegaan en heeft daarna ook nog een buitenlands avontuur gekend. Die bagage neemt hij allemaal mee, waardoor wij denken dat we hem op alle facetten van het aanvoerderschap kunnen aanspreken. Het is een volgende stap in zijn carrière."

"Bij de keuze voor de nieuwe aanvoerder hebben we de afgelopen vier weken gekeken naar natuurlijk gedrag en hebben we het proces in de groep geobserveerd", besluit Maaskant, die Kwakman nog kent uit hun gezamenlijke periode bij NAC Breda. Dat heeft echter geen rol gespeeld bij zijn beslissing om Kwakman aanvoerder te maken, benadrukt de coach. "We zijn er open in gegaan toen we wisten dat we voor dit seizoen een nieuwe aanvoerder moesten benoemen. We hebben gewoon gekeken wie in onze ogen het meest geschikt is en wij vinden Kees hiervoor de aangewezen man."

Vorig jaar was de inmiddels vertrokken Petter Andersson captain van FC Groningen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen