Kwakman blij met band: "Stukje waardering"

30 juli 2012, 15:49

Kees Kwakman ziet het als een grote eer dat hij komend seizoen de aanvoerdersband mag dragen bij FC Groningen. De 29-jarige middenvelder, die ook achterin kan spelen, kreeg dit weekend van coach Robert Maaskant te horen dat hij de nieuwe captain is.

Als een enorme verrassing kwam het nieuws niet, zegt Kwakman op de clubsite. "Ik was vorig seizoen tweede aanvoerder en de assistenten van vorig jaar zijn ook nu nog trainers binnen de technische staf. Als er dan ook nog eens ervaren jongens vertrekken, dan is het logisch en snap je dat je voor het aanvoerderschap in aanmerking komt."

Verrassing of niet, Kwakman is niet minder blij met zijn functie. "Het geeft vertrouwen dat de trainer me nu aanvoerder maakt. Ik straal dat misschien niet zo uit, maar ook ik ben een speler die af en toe wil horen dat-ie goed bezig is. Elke speler heeft dat nodig."

Hij is, op een korte periode bij RBC Roosendaal na, nog nooit aanvoerder geweest. "Het is een stukje waardering. Ik ben altijd wel iemand geweest, die graag dingen regelt en organiseert rondom een team. Daar hou ik van. Dat zit gewoon in me. Het dragen van de aanvoerdersband zal wat dat betreft niet veel veranderen. Ik zal me er niet anders door gaan gedragen. Maar het is zeker niet zo dat het me niets zegt of doet. Het is natuurlijk best een eer om aanvoerder te zijn van een mooie club als FC Groningen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen