Kuipers fluit duel om Johan Cruijff Schaal

31 juli 2012, 12:12   Bijgewerkt: 31 juli 2012, 12:26

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, zondag in de Amsterdam ArenA, staat onder leiding van Björn Kuipers. De KNVB heeft de 39-jarige scheidsrechter uit Oldenzaal aangewezen voor de strijd tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PSV.

Kuipers wordt alom gezien als de beste Nederlandse scheidsrechter van dit moment. Hij was vorige maand actief op het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne en floot daar de groepswedstrijden Ierland-Kroatië en Oekraïne-Frankrijk. Dat deed hij zeker niet slecht, maar toch werd hij na de groepsfase bedankt voor bewezen diensten.

Op KNVB.nl toont Kuipers zich verheugd met zijn aanstelling: "Het is een bijzonder mooie wedstrijd om het seizoen mee te starten. Na het EK heb ik genoten van een rustige periode, maar nu is het hoogste tijd om te starten. En hoe kun je dat beter doen dan met de Johan Cruijff Schaal? We gaan er vanuit dat het een mooie avond wordt."

De laatste keer dat Kuipers de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal floot was in 2009. Toen ging de strijd tussen SC Heerenveen en AZ en wonnen de Alkmaarders met 1-5.

Ajax en PSV trappen komende zondag om 18.00 uur af in de Amsterdam ArenA.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen