Heerenveen-debutant Ziyech: "Smaakt naar meer"

3 augustus 2012, 11:11

De basisopstelling van SC Heerenveen voor het duel met Rapid Boekarest bevatte een aantal nieuwe namen. Eén daarvan was Hakim Ziyech, een 19-jarige aanvaller uit de eigen jeugdopleiding. Hij maakte zijn debuut en genoot daar met volle teugen van.

"Dit was echt een prachtige wedstrijd om het publiek te laten zien wat ik kan", zegt Ziyech op de website van SC Heerenveen. "Ik was niet nerveus, dat viel eigenlijk best mee. Ik vond het goed gaan, ik ben tevreden." De jonge aanvaller hoopt volgende week, tijdens de return in Roemenië, weer in de basis te staan. "Dit smaakt naar meer. Maar ik weet dat er straks ook een tijd kom waarin ik niet speel. Dat ik nu al mijn debuut mocht maken, had natuurlijk ook te maken met het feit dat Amoah niet speelde. Anders had ik denk ik op de bank gezeten. Maar dit neemt in elk geval niemand me meer af."

Met Ziyech in de ploeg won SC Heerenveen donderdag met 4-0 van Rapid. Een opvallende uitslag, vooral omdat de Friezen tot dusver zo moeizaam scoorden deze zomer. "Ik wist dat we dat konden", stelt Ziyech. "De voorbereiding liep niet goed, maar ik heb altijd vertrouwen gehad in deze ploeg. We hebben ons vandaag goed herpakt, al viel Rapid Boekarest me wel een beetje tegen. Ik had verwacht dat ze sterker waren. 4-0 is een mooie uitslag. We zitten in de volgende ronde, dit kan niet meer misgaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen