PSV wijst Ajax op tekortkomingen

5 augustus 2012, 19:53   Bijgewerkt: 5 augustus 2012, 21:08

De eerste prijs van het nieuwe voetbalseizoen is voor PSV. Met de nieuwe coach Dick Advocaat op de bank won de bekerwinnaar ten koste van landskampioen Ajax de Johan Cruijff Schaal. Het  sterkere PSV won het duel in de Amsterdam ArenA met 4-2.

Dat PSV won was eigenlijk geen verrassing, want de ploeg gold in aanloop naar de wedstrijd als favoriet. De ploeg uit Eindhoven heeft deze zomer de zwakke plekken in de selectie gedicht, een ervaren aanvoerder (Mark van Bommel) en trainer (Dick Advocaat) binnengehaald en lijkt klaar voor het seizoen. Op Erik Pieters na is iedereen fit, met als gevolg dat Advocaat het seizoen in gaat met een brede en sterke selectie.

Het gevolg: tegen PSV stonden spelers in de ploeg die, normaal gesproken, nog uit het elftal zullen vallen. Daley Blind komt tekort op de positie van Vertonghen, dat werd vooral duidelijk bij de tweede goal van PSV. Jeremain Lens hoefde alleen maar weg te draaien omdat de verdediger van Ajax het bos in te sturen. Verder speelde Ajax nu met onder meer Mitchell Dijks, Viktor Fischer en Aras Özbiliz. Dat zijn, op dit moment, nog geen spelers waar je de oorlog mee wint. Met name Fischer en Dijks zijn grote talenten, dat wel, maar het is nog even te licht om de strijd met het gelouterde PSV te winnen.

De landskampioen stond er bij, keek er naar en kon weinig uitrichten. Toby Alderweireld kopte vlak voor rust nog wel de 2-1 binnen en in de eerste minuten na rust hing de 2-2 in de lucht, maar een goal van Toivonen in de 53ste minuut besliste het duel definitief. De Zweed kon een uitstekende voorzet van Jetro Willems eenvoudig binnen tikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen