AZ-coach Verbeek bekritiseert 'zilveren' springruiters

7 augustus 2012, 09:08

Gertjan Verbeek is niet een persoon die bang is om zijn mening te uiten. Zelfs over onderwerpen waarvan hij toegeeft weinig verstand te hebben, vindt de trainer van AZ iets. Zo ook over de Nederlandse springruiters, die maandag zilver pakten op de Olympische Spelen. Verbeek vond de tactiek van de Nederlandse ruiters niet zo best.

Oranje had het goud even voor het grijpen, maar daarvoor moest de laatste ruiter Gerco Schröder foutloos blijven. Dat lukte niet, de Nederlander maakte één foutje. "Eigenlijk heb ik niet zo veel met paarden", zegt Verbeek, die in Londen was, in dagblad Sp!ts. "Ik heb ooit wel twee paarden in mijn schuur gehad. Maar die waren van mijn toenmalige vriendin. Toen het uit ging verdwenen de paarden ook. Maar ik heb wel verstand van tactiek. En volgens mij hadden ze het in de finale anders aan moeten pakken", stelt hij.

Verbeek licht zijn kritiek toe. Volgens hem reed Schröder in zijn laatste rit, waarin goud op het spel stond, te voorzichtig. "Omdat hij foutloos moest rijden en dus alle tijd had, ging hij veel langzamer dan normaal. Dat vond ik geen goed idee. Volgens mij moet je niet opeens anders gaan rijden dan normaal. Daar raakt zo’n paard ook van in de war."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen