FC Twente wil naar begroting van vijftig miljoen

7 augustus 2012, 15:12

FC Twente wil de begroting de komende jaren opschroeven naar vijftig miljoen euro. Tijdens de perspresentatie in De Grolsch Veste dinsdag, verklaarde voorzitter Joop Munsterman dat de begroting de komende drie jaar moet stijgen van 46 naar vijftig miljoen. Ook maakte hij bekend dat shirtsponsor Arke dit seizoen voor het laatst op de shirts zal staan en dat de seizoenskaarten voor komend seizoen zijn uitverkocht.

"De begrote omzet voor het seizoen 2012-2013 is fractioneel hoger dan vorig jaar. Er is sprake van een stijging van € 600.000. Voor het zevende achtereenvolgende jaar is er een positief resultaat geboekt. De realisatie kwam opnieuw hoger uit dan begroot. Dit jaar 2.5 miljoen versus begroot 0.1. FC Twente is opnieuw ingedeeld in categorie 3. Dat betekent volgens de normeringen van de KNVB dat we financieel gezond zijn. Het eigen vermogen stijgt van 9 miljoen naar 11 miljoen," aldus Munsterman op de clubsite.

Tot slot maakte Munsterman de sportieve doelstelling voor komend seizoen bekend. De ploeg van trainer Steve McClaren wordt verwacht een plek bij de eerste vier in de competitie veilig te stellen. Daarnaast verwacht men plaatsing voor Europees voetbal en een plek in de halve finales van de KNVB-beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen