Utrecht bespreekt samenwerking met Chinezen

7 augustus 2012, 18:50

FC Utrecht gaat samenwerken met Chinezen op het gebied van talentontwikkeling. De Domstedelingen hadden dinsdag bezoek van een delegatie uit de provincie Guangdong. Vorig jaar was FC Utrecht nog te gast bij hen. Het is nog niet duidelijk hoe de samenwerking precies wordt ingevuld.

“De vertegenwoordigers gaven aan graag iets te willen doen met onze unieke kennis van opleiden en ontwikkelen van talent in China”, vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubwebsite. “Wij hebben met de delegatieleden afgesproken om de gelegde contacten intact te houden en te kijken welke stappen we verder kunnen nemen in deze internationale betrekkingen.”

“Het Chinese voetbal is enorm in ontwikkeling”, vervolgt Van Schaik. “Daar zijn we ons zeer bewust van. Het heeft natuurlijk niet onze directe focus, want we hebben in Nederland genoeg te doen binnen onze club. Maar de internationale ontwikkelingen bieden ook kansen voor FC Utrecht. De Chinese delegatie was onder de indruk van onze visie op het ontwikkelen van talenten. In samenwerking met de Provincie Utrecht gaan we onderzoeken hoe we de contacten een goed vervolg kunnen geven.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen