Boussoufa: "Misschien terug naar Nederland"

Ger
9 augustus 2012, 08:54

Voor Mbark Boussoufa is de return tegen Vitesse in de voorronde van de Europa League een terugkeer naar de Nederlandse velden. De Marokkaanse international van Anzhi Makhachkala doorliep immers de jeugdopleiding van Ajax, al speelde hij nooit in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Boussoufa (27) verruilde Ajax voor Chelsea, waarna hij via AA Gent en Anderlecht bij Anzhi terechtkwam. "Ik denk er wel vaak over na hoe het zou zijn om in Nederland te spelen", zegt de geboren Amsterdammer in De Telegraaf. "Door mijn opleiding bij Ajax ben ik voor een deel toch een Nederlandse speler. Misschien komt het er nog ooit van."

Boussoufa heeft recent bij Anzhi een andere positie in het veld gekregen. "Ik speel samen met een andere middenvelder voor de verdediging. Het is dan voor mijn type speler verleidelijk om veel naar voren te gaan, maar de trainer weet me daarin heel goed bij te sturen. Ik vind het knap hoe hij met enkele aanwijzingen precies weet duidelijk te maken hoe deze positie in elkaar zit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen