Muamba zegt voetbal vaarwel na hartaanval

Ger
15 augustus 2012, 14:56   Bijgewerkt: 15 augustus 2012, 15:23

Fabrice Muamba heeft woensdag laten weten dat hij een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer zet. De middenvelder van Bolton Wanderers kreeg in maart een hartaanval in het FA Cup-duel met Tottenham Hotspur. Volgens zijn artsen is een terugkeer in het betaald voetbal te risicovol.

De 24-jarige Muamba zakte op 17 maart plotseling in elkaar op het veld van het Londense White Hart Lane. Na reanimatiepogingen, die een minuut of tien duurden, werd hij op een brancard gelegd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het hart van de Congolees stond in totaal 78 minuten stil, zo maakte de clubarts van Bolton later bekend. "Daarvan waren 48 minuten onderweg naar het ziekenhuis, en nog eens dertig daarna. In die fase was hij, in feite, dood."

Na een lange revalidatie trapte Muamba eerder deze maand tijdens een vakantie voor het eerst weer tegen een voetbal. Hij hield het 25 minuten vol en toonde zich daarna optimistisch over een rentree binnen de lijnen voor Bolton. Na onderzoek door medisch specialisten in België is het licht echter definitief op rood gesprongen. "Hoewel ik kapot ben van dit nieuws, dank ik God dat ik nog leef", aldus Muamba in een verklaring.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen