Ajax pikt transfervrije Poulsen (32) op

22 augustus 2012, 16:42

Ajax heeft de gelederen versterkt met Christian Poulsen. De Deense middenvelder (32) tekent, mits hij medisch wordt goedgekeurd, een contract tot de zomer van 2014 in de Amsterdam ArenA. Hij komt transfervrij over van het Franse Evian TG.

“Wij zijn erg blij met zijn keuze om bij Ajax te komen spelen, want hij kon naar meerdere clubs in Europa'', legt Ajax' directeur voetbalzaken Marc Overmars uit op de clubwebsite. “Christian Poulsen is het type middenvelder dat corrigeert en de boel scherp houdt. Een leider, zowel binnen als buiten het veld. En dat kunnen wij bij onze jonge groep goed gebruiken.”

“Poulsen heeft de afgelopen jaren heel veel ervaring op internationaal topniveau opgedaan, zowel bij topclubs in de grote competities als op meerdere eindtoernooien met de Deense nationale ploeg, waarvoor hij bijna 100 interlands speelde en vaak aanvoerder was. Hij heeft inmiddels bedankt bij de Deense bond, om zich voor 100% op het clubvoetbal te kunnen focussen. Ook dat is een voordeel voor Ajax.”

Poulsen zette na het EK in Polen en Oekraïne een punt achter zijn interlandcarrière. In clubverband kwam hij uit voor onder meer Liverpool, Juventus en Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen