Bilbao vernedert HJK, 'oranje' Sporting gelijk

23 augustus 2012, 22:57   Bijgewerkt: 24 augustus 2012, 00:07

Athletic de Bilbao kan kwalificatie voor de poulefase van de Europa League niet meer ontgaan. De Basken, afgelopen editie runner-up, denderden donderdag in de eerste wedstrijd in de laatste voorronde met 6-0 over HJK Helsinki.

De return van volgende week in Finland lijkt dus overbodig. Aritz Aduriz (2), Markel Susaeta (2), Soto Inigo Perez en Andoni Iraola tekenden voor de doelpunten. Bij rust stond het al 3-0. Na de pauze werd nog drie keer gescoord.

Bilbao bereikte vorig seizoen de eindstrijd na een overwinning op Sporting Lissabon in de halve finale. De Portugezen speelden op bezoek bij het Deense AC Horsens met 1-1 gelijk. Martin Spelmann bracht de thuisclub na een kwartier op voorsprong. Tien minuten voor het eindsignaal maakte André Carrillo gelijk. Sporting was behoorlijk oranje getint. Khalid Boulahrouz, Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel stonden in de basis bij de groen-witten, Zakaria Labyad viel na een uur in.

Girondins Bordeaux speelde gelijk bij Rode Ster Belgrado (0-0), terwijl Lazio bij het Sloveense Mura 05 met 2-0 won. Anderson Hernanes en Miroslav Klose scoorden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen