Inter, Newcastle en Liverpool naar poulefase

30 augustus 2012, 23:04   Bijgewerkt: 30 augustus 2012, 23:10

Internazionale heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Italianen legden vorige week in de heenwedstrijd bij FC Vaslui een stevige basis voor de winst van het tweeluik met een 2-0 zege, maar donderdag moesten ze in de return nog hard werken: 2-2.

Inter-keeper Luca Castellazzi kreeg in de 33ste minuut rood, waardoor zijn club met tien man verder moest. Bovendien mocht Vaslui een penalty nemen en die werd benut door Nicolae Stanciu. Rodrigo Palacio maakte na 76 minuten gelijk, maar via Fernando Varela namen de Roemenen niet veel later opnieuw de leiding. Freddy Guarin herstelde in blessuretijd de balans (2-2).

In de derde voorronde had Inter te maken met een vergelijkbaar scenario. Toen won het in Kroatië met 3-0 bij Hajduk Split, maar ging de thuiswedstrijd met 2-0 verloren. Bij Inter bleef Wesley Sneijder vanavond op de bank tegen Vaslui.

Ook Newcastle United speelde zich in de groepsfase. The Magpies, bij wie Tim Krul onder de lat stond en Vurnon Anita niet bij de selectie zat, won in eigen huis met 1-0 van Atromitos FC en dat was na de 1-1 remise in Griekenland voldoende. Haris Vuckic maakte na 21 minuten de enige goal in Newcastle.

Liverpool volgde het voorbeeld van Newcastle. The Reds, bij wie Oussama Assaidi nog niet speelgerechtigd was, speelden thuis 1-1 tegen Hearts, maar ze hadden vorige week in Schotland al met 1-0 gewonnen. Davie Templeton en oud-Ajacied Luis Suarez waren in de laatste vijf minuten trefzeker op Anfield.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen