Ajax slaat dubbelslag met Babel en Andersen

31 augustus 2012, 18:17

Ajax heeft op de voorlopig laatste dag waarop de transfermarkt geopend is een dubbelslag geslagen. De Amsterdammers hebben zich vrijdag versterkt met Ryan Babel en Lucas Andersen.

Babel komt transfervrij over van 1899 Hoffenheim. De 25-jarige aanvaller, die tot en met 2007 ook al voor Ajax uitkwam, kocht zijn contract bij de Duitse ploeg donderdag af omdat hij er op een zijspoor was beland en een nieuwe start wil maken. Babel, die nog wel medisch gekeurd moet worden, tekent voor één jaar in de ArenA.

“Er is bewust voor een contract van één jaar gekozen”, zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op Ajax.nl. “Dit heeft te maken met de kwetsbaarheid van onze voorhoede. Ryan wilde graag hierheen, hij wil laten zien dat hij een goeie speler is en dat kan bij ons. En als dat lukt dan helpt hij Ajax én zichzelf. Omdat hij transfervrij is, hoeft niet alles voor vanavond 12 uur afgehandeld te zijn. De komende dagen willen we dit afronden, zodat hij na het weekend bij ons op het trainingsveld kan staan."

Andersen komt over van het Deense Aalborg BK. De 17-jarige ‘multifunctionele aanvaller’ staat te boek als een groot talent en had meer opties. Overmars: “Voor ons is hij een zeer interessante speler, aangezien hij voorin op veel posities uit de voeten kan, zelfs op ‘tien’ kan hij spelen. Dus we zijn blij dat hij voor Ajax heeft gekozen, want ook voor hem was veel interesse, onder andere van twee Engelse topclubs. Wij hebben het geluk dat Ajax een goede naam heeft in Scandinavië, daar weten ze dat talentvolle spelers hier een kans krijgen. Van dat voordeel moeten we profiteren.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen