RKC-captain Van Peppen waakt voor tegenslagen

Jw
1 september 2012, 12:54

RKC Waalwijk trekt voorlopig de lijn van vorig seizoen uitstekend door. De kleine club uit Waalwijk heeft na drie wedstrijden zeven punten en dat is ver boven verwachting. Aanvoerder Ard van Peppen blaakt van het vertrouwen, maar vindt het nog te vroeg om de doelstelling te veranderen.

"We hebben een goed team, maar met blessures en schorsingen weet je het nooit. Ik heb het vertrouwen dat het wel een goed seizoen wordt. Het doel op zich is de play-off/degradatie ontlopen", aldus Van Peppen tegen Voetbal International. "Om dat op basis van drie wedstrijden te zeggen is natuurlijk ook niet zo reëel. We voetballen goed en er valt meer uit te halen, maar we moeten paraat staan om bepaalde tegenslagen op te vangen."

RKC won van PSV en Roda JC en speelde gelijk tegen ADO Den Haag. "Na drie wedstrijden is er een hoog verwachtingspatroon, en daar moeten we mee leren omgaan", beseft de captain. "Zeker als we deze lijn doortrekken. De verslapping moet er niet insluipen, maar mensen moeten ook niet denken dat we freewheelend de Eredivisie doorkomen."

RKC neemt het vanavond in eigen huis op tegen Heracles Almelo. Bij winst is het, in elk geval voor een avond, koploper.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen