Fans bestormen kantoor voetbalbond Egypte

6 september 2012, 00:29

Ongeveer driehonderd boze voetbalfans hebben woensdag het hoofdkwartier van de nationale voetbalbond van Egypte in Cairo bestormd. Ze protesteerden tegen het feit dat de competitie volgende maand hervat wordt, terwijl het justitieel onderzoek naar de zware rellen van begin dit jaar nog in volle gang is.

Op 1 februari kwamen 74 mensen om het leven bij rellen tijdens de wedstrijd tussen Al-Masry en Al-Ahly (3-1). Ondanks de overwinning van hun ploeg, bestormden de supporters van Al-Masry het veld om de fans en spelers van Al-Ahly aan te vallen, met fatale gevolgen.

Sindsdien is er geen competitievoetbal meer geweest in het Afrikaanse land. Maar vanaf volgende maand moet er weer gevoetbald worden en dat schiet de harde kern van Al-Ahly in het verkeerde keelgat. Zij willen dat eerst de daders gestraft worden voor de ongeregeldheden. Ook vinden ze het belachelijk dat Al-Masry, dat in hun ogen schuld heeft aan de rellen, ‘gewoon’ mag meedoen aan de competitie. De club zal dat uit veiligheidsoverwegingen overigens niet doen.

Uit woede hebben de heethoofden het hoofdkwartier van de nationale voetbalbond bestormd. Ze gooiden onder meer met benzinebommen en vernielden auto’s. Ook zouden ze tal van trofeeën hebben buitgemaakt, meldt persbureau AP.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen