Verhoek: "Weerstand in eredivisie te laag"

6 september 2012, 09:54

John Verhoek kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor ADO Den Haag. Ook dit jaar is de 23-jarige aanvaller uitgeleend door Stade Rennes. De eredivisie was voor de Franse club niet opnieuw een optie. Het werd daarom Frankfurt FSV. Daar wacht Verhoek echter nog op zijn eerste basisplaats.

"In het eerste halfjaar bij ADO Den Haag was de leiding van Rennes heel positief over mijn ontwikkeling, na de winterstop iets minder", aldus Verhoek in gesprek met Voetbal International. "Ik mocht tijdens de voorbereiding weer aansluiten bij de A-selectie. 'Maar het wordt wel vechten voor je plek', zeiden ze. Gelet op de vele  spitsen van Rennes zag ik wel in dat een nieuwe verhuurperiode de beste optie was."

"Natuurlijk was dit even een tegenvaller," vervolgt Verhoek. "Maar voor mijn ontwikkeling is het goed om iedere week te voetballen. De enige voorwaarde was dat ik niet meer aan een Nederlandse club zou worden verhuurd, de weerstand vonden ze te laag. Als ik nu goed presteer bij Frankfurt verwacht ik volgend seizoen mijn kans te krijgen."

"In duels met sterkere tegenstanders kiest de trainer echter voor een 4-1-4-1-formatie. Dan is er voor mij geen plaats in de basis. De eerste keer was ik daarover wel verbaasd, want ik was ervan uitgegaan dat FSV Frankfurt altijd met twee aanvallers zou spelen. Wel positief is dat de trainer me tot nu toe steeds heeft laten invallen. Ik vertrouw erop dat ik in de duels waar we met twee spitsen voetballen, in de basis begin," zo besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen