Schwarzer (39) wil door tot WK in Brazilië

9 september 2012, 11:51

Hij viert volgende maand zijn veertigste verjaardag en het is al negentien jaar geleden dat hij debuteerde als international, maar aan stoppen denkt Mark Schwarzer nog altijd niet. De doelman van Fulham wil met Australië naar het WK van 2014 in Brazilië.

Schwarzer bereikte afgelopen donderdag, in een oefenpotje tegen Libanon, de mijlpaal van honderd interlands. "Dat is een hele eer", zegt hij in een interview op FIFA.com. "Tijdens de wedstrijd probeerde ik daar niet te veel aan te denken, maar ik denk dat ik vooral later besef hoe bijzonder het is om honderd keer uit te komen voor je land."

Bij die honderd interlands blijft het, als het aan Schwarzer ligt, niet. "De bedoeling was eigenlijk dat ik in Zuid-Afrika mijn laatste WK zou spelen, maar ik ben daarna gewoon doorgegaan. Mijn grote doel is nu om ons te kwalificeren voor het WK in Brazilië."

Schwarzer sluit zelfs niet uit dat hij na het WK van 2014 nog één jaar doorgaat. In 2015 is Australië namelijk de gastheer van de Azië Cup. "Daar denk ik nog niet veel aan, mijn focus ligt op het WK. Maar natuurlijk weet ik dat de Azië Cup dan in Australië is. Tegen die tijd moeten we maar kijken of ik dan nog in aanmerking kom voor de selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen