Helmond dankt Güvenc ook in Eindhoven

14 september 2012, 21:54   Bijgewerkt: 14 september 2012, 23:06

Helmond Sport is nog altijd zonder puntenverlies in de Jupiler League. Vrijdag wonnen de Brabanders met veel spektakel de derby bij FC Eindhoven: 3-4. Emrullah Güvenc was met een hattrick goud waard.

Güvenc is al het hele seizoen op dreef. In de eerste vier duels scoorde hij zes keer voor Helmond Sport. Tegen Eindhoven voerde hij de productie verder op. Via Serhat Koc en Maikel Verkoelen kwam de thuisploeg wel twee keer op voorsprong, maar door drie doelpunten van Güvenc leidde Helmond Sport bij de doelwissel met 2-3. Soufiane Dadda herstelde na 57 minuten de balans, maar zeven minuten later maakte Zarko Grabovac het definitieve verschil namens de bezoekers.

Na vijf wedstrijden heeft Helmond Sport de volle vijftien punten. MVV staat tweede met elf punten. De Limburgers speelden gelijk (1-1) bij De Graafschap. Danny Schreurs bezorgde MVV kort na rust een punt, Anco Jansen had na 34 minuten de score geopend voor de Superboeren, die slechts dertiende staan, met vijf punten.

FC Volendam kon niet profiteren van het puntenverlies van MVV. De Wijdbroeken, tot vrijdag derde met negen punten, verloren door een late tegentreffer van Abdelaziz Khalouta met 1-0 op bezoek bij Fortuna Sittard.

Onderin pakte FC Den Bosch zijn eerste punten van het seizoen. De Brabanders wonnen thuis afgetekend van degradant Excelsior: 3-0. Benjamin van den Broek, Randy Wolters en Tim Hofstede doelpuntten na rust. Almere City FC is nu als enige ploeg nog puntloos. De Flevolanders konden het ook in Friesland niet bolwerken. Op bezoek bij Cambuur gingen ze met 5-2 onderuit. Oebele Schokker (2x), Michiel Hemmen, Melvin de Leeuw en Marco van der Heide scoorden voor de Friezen. Rowin Van Zaanen redde met twee goals de Flevolandse eer. Cambuur neemt door de royale zege de derde plek over van Volendam. Het heeft tien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen