Pak slaag Brugge, Liverpool wint doelpuntrijk

20 september 2012, 20:52   Bijgewerkt: 20 september 2012, 22:39

Club Brugge is de Europa League dramatisch begonnen. Zonder de geblesseerde Ryan Donk kregen de zwak spelende Belgen donderdag in Frankrijk pak slaag van Girondins Bordeaux: 4-0.

Liverpool, de andere Engelse club die om 19.00 uur aan de bak moest, speelde juist een doelpuntrijke wedstrijd. In poule A wonnen The Reds met 5-3 bij het Zwitserse Young Boys. Oussama Assaidi stond in de basis en mocht 67 minuten meedoen, maar wist zich niet te onderscheiden bij de Britten.

In groep B startte Atletico Madrid, onder de arbitrage van Pol van Boekel, met een 3-0 overwinning bij Hapoel Tel-Aviv. Cristian Rodriguez opende met een afstandsschot na een half uur de score voor de titelverdediger, waar vedette Radamel Falcao ontbrak. Diego Costa en Raul Garcia pikten ook hun doelpuntje mee. Viktoria Plzen begon in deze poule met een 3-1 thuiszege op het Portugese Academica Coimbra.

Zonder de geblesseerde Dirk Kuyt leek Fenerbahçe met drie punten te gaan beginnen aan groep E, maar de Turken gaven in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille in de laatste zeven minuten een 2-0 voorsprong weg (2-2). Caner Erkin en Alex zetten Fenerbahçe op 2-0. Via Matthieu Valbuena en André Ayew kwamen de Fransen, die al twee keer het houtwerk hadden geraakt, verdiend langszij. Zonder de gespaarde Luuk de Jong, maar met Roel Brouwers als aanvoerder speelde Borussia Mönchengladbach in dezelfde poule met 0-0 gelijk op bezoek bij AEL Limassol, mede doordat Oscar Wendt namens BMG in de extra tijd een penalty miste.

Ook BMG’s landgenoten VfB Stuttgart kwamen niet tot winst. Het speelde thuis 2-2 tegen Steaua Boekarest. Georg Niedermaier bezorgde de Duitsers vijf minuten voor het einde een punt. Eveneens in groep E klope FC Kopenhagen Molde FK met 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen