Junker: "Ik ben meer een nummer 10"

9 mei 2006, 12:46

Sinds het vertrek van Matthew Amoah is Mads Junker de onbetwiste spits van Vitesse. De 25-jarige Deen kwam in de winterstop over van FC Nordsjælland en lijkt langzaam maar zeker zijn draai te vinden in Arnhem. Toch kan het nog veel beter, denkt hij. "Ik ben niet ontevreden over mijn eerste maanden bij Vitesse, maar ik had graag nog iets meer willen scoren", zegt de aanvaller in gesprek met FCUpdate.nl.

Het is snel gedaan met Mads Junker. Nog geen week na zijn eerste kennismaking met Vitesse, begin januari, mocht hij al debuteren in de wedstrijd tegen Feyenoord. Daarna volgden de wedstrijden elkaar in hoog tempo op. Via de play-offs is Vitesse momenteel zelfs nog in de race om Europees voetbal. Door middel van twee wedstrijden tegen FC Twente mag Vitesse deze week proberen om Intertoto-voetbal af te dwingen.

Junker

Junker

Ondanks het feit dat Junker steeds beter begint te spelen, denkt hij dat hij volgend seizoen nog sterker voor de dag kan komen. "Ik denk dat het altijd ongeveer een half jaar duurt voordat een speler helemaal gewend is aan een nieuwe club. Het is ook prettig om een paar weken te trainen, zonder wedstrijden te spelen. De voorbereiding op een seizoen is voor een speler zoals ik, die nieuw is bij de club, heel belangrijk."

Junker

Junker

Zijn belangrijkste manco is een gebrek aan productiviteit, vindt Junker. In de competitie maakte hij in zestien wedstrijden vier doelpunten, in de play-offs slaagde hij er in om deze score te verdubbelen. Uit bij RKC scoorde hij een loepzuivere hattrick, terwijl hij ook in de thuiswedstrijd tegen de Brabanders doel trof. Het gaat dus steeds beter, maar Junker blijft kritisch. "Ik mag niet ontevreden zijn over mijn spel, maar ik had graag nog iets meer willen scoren."

Het verschil in speelwijze is voor Junker een groter probleem dan de taalbarrière. Als Deen heeft hij er immers weinig moeite mee om zich verstaanbaar te maken in Nederland. "Ach, de talen lijken allemaal een beetje op elkaar. Als je Deens, Engels en Duits in een mixer gooit, komt er Nederlands uit", lacht hij. "Het klinkt allemaal een beetje hetzelfde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen