Heerenveen met Amoah naar Grolsch Veste

21 september 2012, 17:37

Matthew Amoah staat voor zijn officiële debuut voor SC Heerenveen. De Ghanese spits maakt deel uit van de Friese selectie voor het uitduel met FC Twente, komende zondag in de Grolsch Veste. Amoah raakte eind juli geblesseerd aan de hamstring en zat sindsdien in de lappenmand.

Coach Marco van Basten is blij met de terugkeer van Amoah. “Het is voor een trainer riant als de selectie bestaat uit fitte spelers. Dan kun je meer keuzes maken. De groep is nu vrij compleet, en daar zijn we blij mee”, zegt hij op SC-Heerenveen.nl. Alleen Gianni Zuiverloon, Chris Kum en Marco Pappa ontbreken tegen Twente. De eerste twee zijn geblesseerd, Pappa beschikt nog altijd niet over de juiste papieren. “Zijn verblijfsvergunning is nog niet geregeld, en daarom kan hij hier niet naartoe komen”, zegt Van Basten. Hij weet nog niet wie gaan starten in Enschede.

“Ik heb Twente donderdag zien spelen in de Europa League en daarin voetbalden ze bij vlagen erg goed. Ik heb veel respect voor hen”, analyseert Van Basten. Hij zag de Tukkers tegen Hannover 96 wel een 2-0 voorsprong uit handen geven (2-2). “Of we kunnen winnen van FC Twente? Alles kan…”

Op woensdag 17 oktober speelt SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion overigens tegen een Fries regioteam, dat onder leiding van Foppe de Haan zal staan. De opbrengst van deze benefietwedstrijd gaat naar het Foppe Fonds (het fonds van De Haan voor kinderen met een lichamelijke beperking) en KiKa.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen