Waterman: "Gekomen om eerste keeper te worden"

24 september 2012, 07:15   Bijgewerkt: 23 september 2012, 20:23

Hij degradeerde vorig seizoen met Alemannia Aachen uit de tweede Bundesliga, maar plotseling speelt Boy Waterman weer op het hoogste niveau. De oud-keeper van Jong Oranje heeft Przemyslaw Tyton uit de basis gespeeld en is voorlopig de eerste doelman van PSV. Dat komt voor veel mensen als een verrassing, maar niet voor Waterman zelf.

“Nee. Ik ben naar PSV gekomen om eerste keeper te worden, dat heb ik vanaf het begin gezegd", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Natuurlijk is het logisch dat je op de bank begint, zeker omdat Tyton het vorig seizoen prima gedaan heeft en een goed EK speelde. Maar je moet het geluk hebben dat je een kans krijgt. Dat geluk heb ik nu.”

Op de vraag of hij zich na zijn basisplaatsen tegen Dnjepr en Feyenoord inmiddels eerste keeper van PSV voelt, is zijn antwoord helder. “Ja. Anders stond ik dit duel niet in de goal, toch? Ik heb dit weekend geen seconde getwijfeld of ik zou spelen.”

En zo is de keeper die Europees kampioen werd met Jong Oranje, bijna de landstitel veroverde met AZ en vervolgens via ADO Den Haag en De Graafschap verzeild raakte in de onderste regionen van de tweede Bundesliga, ineens weer 'hot'. “Als ik deze zomer bij Alemannia Aachen gebleven was, had ik nu in de derde Bundesliga gespeeld. Dit is dus een aardig verschil, ja”, lacht de doelman. “Daarom hoefde ik ook niet lang na te denken toen PSV zich deze zomer meldde. Deze keuze was niet zo moeilijk.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen