Geplaagde Huistra: "Vertrouwen is er wel"

24 september 2012, 12:58

De Graafschap maakt een dramatische start van het seizoen door. Uit de laatste vier competitieduels pakte de ploeg slechts één punt, met de nederlaag van afgelopen vrijdag bij het nog puntloze Almere City (1-0) als dieptepunt. Veel tijd om daarover te treuren is er echter niet, want dinsdag wacht alweer het bekerduel met Sparta Nijkerk.

Pieter Huistra, de coach van de degradant, hoopt dat zijn elftal zich tegen de amateurs kan herpakken. Dat zijn team nog zoekende is, komt volgens hem door de chaotische voorbereiding op het seizoen. "We hebben een onrustige aanloop gehad met mensen die later binnenkwamen. Daardoor zijn de automatismen er nog niet helemaal. Die moeten zeker verbeteren, maar ik wist dat het in het begin stroef zou lopen. Natuurlijk had ik gehoopt dat we meer punten zouden hebben. Dat had ook gemoeten. De extra druk die er bij komt, beïnvloedt het proces ook", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Huistra denkt dat de slechte resultaten, en de levende onvrede bij de achterban, geen invloed hebben op het vertrouwen in de selectie. "Dat er vertrouwen is er wel. Zaterdag was natuurlijk de teleurstelling nog voelbaar en waren we redelijk geschrokken van de stenen door de bus. Vandaag ligt de focus helemaal op Sparta Nijkerk. We hebben lekker getraind met een buitje erbij. Het mooie is dat er na vrijdag snel weer een nieuwe wedstrijd is. Die moeten we winnen. De insteek is simpel. De volgende ronde halen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen