Feyenoord pas in verlenging langs NEC

26 september 2012, 21:13   Bijgewerkt: 26 september 2012, 21:29

Feyenoord heeft zich woensdagavond met pijn en moeite geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Ronald Koeman was na de pijnlijke nederlaag zondag bij PSV (3-0) gebrand op een sportieve revanche bij NEC. Daar kwam qua voetbal weinig van terecht. De opluchting in het Rotterdamse kamp was niettemin groot na het ultieme doelpunt van Lex Immers in de extra tijd van de verlenging: 2-3.

Al na 36 seconden opende NEC de score na een dubbele flater in de Rotterdamse defensie. Eerst kopte Graziano Pellè een vrije trap van de thuisploeg verkeerd weg waarna Terence Kongolo de bal ook met het hoofd achter zijn eigen doelman werkte, 1-0.

Kongolo maakte zijn onbewuste cadeautje aan NEC vlak voor de rust goed. Uit een vrij kansloze schuiver van Daryl Janmaat tikte de 18-jarige verdediger de bal met een fraai hakje achter doelman Gabor Babos, 1-1.

Koeman had Jordy Clasie en Wesley Verhoek in Nijmegen een reserverol toebedeeld. Beiden kregen rust op de bank. Ruud Vormer en Sekou Cissé mochten daardoor weer eens in het Rotterdamse basisteam beginnen.

Het spel van Feyenoord hield na de snelle achterstand niet over. Vooral de creativiteit op het middenveld liet veel te wensen over. De zwakke punten van aanvalsleider Pellè werden voor de rust eveneens duidelijk zichtbaar. De Italiaan kwam drie keer in scoringspositie, maar zijn doelpogingen misten kracht, richting en snelheid. NEC was in de eerste helft amper gevaarlijk, al viel Melvin Platje nog wel op met een hakbal, die Miquel Nelom nog net kon afwenden.

Door de gelijkmaker van Kongolo durfde Koeman het nog wel aan om met hetzelfde elftal aan de tweede helft te beginnen. Opnieuw was Feyenoord niet meteen bij de les. Na 41 seconden kon doelman Kostas Lamprou de doorgebroken Soren Rieks net van scoren afhouden.

Door een gebrek aan pure kwaliteit had Feyenoord ook na de pauze veel moeite om het strijdbare NEC uit te schakelen. Cissé kopte zijn ploeg na een uur op voorsprong, maar binnen amper een minuut maakte Leroy George als verse invaller alweer gelijk (2-2). Daarna kon het levendige duel alle kanten op. Ook in de verlenging bleef NEC erin geloven. Dankzij Immers, die niet best speelde, bleef een Nijmeegse stunt uit: 2-3.