Koeman: "Fitste ploeg heeft gewonnen"

26 september 2012, 22:01

Een duwtje in de goede richting. Zo omschreef trainer Ronald Koeman van Feyenoord woendagavond de zeer late ontsnapping in Nijmegen in de bekerwedstrijd tegen NEC (2-3). Lex Immers knalde de Rotterdammers in de extra tijd van de verlenging naar de derde ronde. "Het heeft de nodige moeite gekost, maar we hebben verdiend gewonnen", concludeerde hij opgelucht.

Volgens Koeman waren de supporters getuige van een echte bekerwedstrijd. "Bij de 2-2 van NEC begon het duel na een uur opnieuw. De fitste ploeg heeft uiteindelijk gewonnen. De manier waarop is niet zo belangrijk. Elke bekerwedstrijd is een finale. Die moet je gewoon winnen en dat hebben we uiteindelijk gedaan. Na de nederlaag zondag bij PSV konden we dit heel goed gebruiken.''

Koeman hield eigenlijk al rekening met strafschoppen. "Ik had mijn pen en papiertje al gepakt om een lijstje van vijf spelers te maken. Ik was net begonnen met de naam van Lex op te schrijven. Hij had de eerste strafschop moeten nemen. Maar hij zorgde er zelf voor dat het niet meer nodig was. Lex gaf deze wedstrijd een schitterend slot. Mooi, want we willen graag wat langer in het KNVB-toernooi blijven dan vorig seizoen'', doelde hij op de uitschakeling in de derde ronde door Go Ahead Eagles.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen